444 99 11
FOR INTERNATIONAL PATIENT
  • Hastaneler
      • Lokman Hekim İstanbul Hastanesi ➔
      • Lokman Hekim Akay Hastanesi ➔
      • LHÜ Ankara Hastanesi ➔
      • Lokman Hekim Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi ➔
      • Lokman Hekim Demet Tıp Merkezi ➔
      • Lokman Hekim Etlik Hastanesi ➔
      • Lokman Hekim Van Hastanesi ➔
      • Lokman Hekim Erbil Tanı ve Görüntüleme Merkezi ➔
      • Lokman Hekim Üniversitesi Sağlık Danışmanlık Hizmetleri ➔
      • Lokman Hekim Medical Center ➔
      Hastane Görseli
  • Tıbbi Birimler
  • Doktorlar
  • Sağlık Rehberi
  • Hasta Rehberi
    • Anlaşmalı Kurumlar
    • Uluslararası Hasta Hizmetleri
    • Görüş Bildir
  • İletişim
1. Hastane 2. Birim 3. Doktor 4. Bilgiler & Saat

Hangi hastaneden randevu almak istiyorsunuz?

Tıbbi birim seçiniz

Doktor seçiniz

Uygun Randevu Saatleri

Size nasıl yardımcı olabiliriz?

Aşağıdan bir konu seçin, sizi doğru yere götürelim.

Hasta RehberiZiyaret, prosedürler KurumsalMisyon, değerler Gebe OkuluAnne adayları HaberlerBasın, duyurular DergilerYayınlarımız KariyerAçık pozisyonlar
Global Care For International Patient
Telefon 444 9 911 Mesaj WhatsApp
Görüş Bildir
1. Hastane 2. Birim 3. Doktor 4. Bilgiler & Saat

Hangi hastaneden randevu almak istiyorsunuz?

Tıbbi birim seçiniz

Doktor seçiniz

Uygun Randevu Saatleri

Van’da Bir Haftada Üç Glomus Tümörü Ameliyatı Yapıldı

Anasayfa
Van’da Bir Haftada Üç Glomus Tümörü Ameliyatı Yapıldı

Yayınlama Tarihi: 27.10.2025
Lokman Hekim içeriklerini sağlıkta güvenilir kaynağınız olarak seçin
Bu içeriği yapay zeka araçları ile özetleyin:
ChatGPT Claude Perplexity Grok Google AI
İçindekiler
  1. 01İki hasta Kocaeli’nden, biri Şırnak’tan geldi
  2. 01.1Glomus tümörü çok ender görülür, tanı koymak zordur
  3. 01.2Biyopsi ve ışın tedavisi riskli, doğru adres uzman merkezlerdir
  4. 01.3Üç hastamız da iyileşme sürecinde

Lokman Hekim Van Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Halil Başel, bir hafta içinde aynı tarafta yerleşmiş üç glomus tümörünü başarıyla ameliyat ettiklerini belirterek, bu durumun tıp dünyasında ender görülen bir tablo olduğunu ifade etti.

Türkiye’nin farklı şehirlerinde doktorların "masada kalırsın, sesin kısılır, felç olursun" dediği glomus tümörlü hastalar, Lokman Hekim Van Hastanesinde yapılan başarılı ameliyatla sağlığına kavuşuyor. Son olarak 2’si Kocaeli’nden biri de Şırnak’tan gelen 3 hasta, Prof. Dr. Halil Başel tarafından ameliyat edildi. Yapılan başarılı operasyonla herhangi bir komplikasyon gelişmeden iyileşen hastalardan biri bugün diğer 2’si ise pazartesi günü taburcu edilecek.

 

İki hasta Kocaeli’nden, biri Şırnak’tan geldi

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Halil Başel, bu hafta gerçekleştirdikleri üç ameliyatın da ilginç detaylar taşıdığını belirtti. Prof. Dr. Halil Başel, "Bu hafta 3 tane glomus tümörü ameliyatı yaptık. İki hastamız Kocaeli’nden geldi. İlginçtir, aynı gün, aynı anda geldiler. Her ikisinin de tümörü solda yerleşmişti ve klasik yerinden yaklaşık 3 cm yukarıdaydı. Üstelik oldukça büyük tümörlerdi. Üçüncü hastamız ise Şırnak’tan geldi. Onu 1,5 yıl önce bypass ameliyatı yapmıştık. O sırada fark etmiştik, yaralarının iyileşmesini bekledik. Onun ameliyatını da bu hafta yaptık" dedi.

Başel, üç hastada da tümörlerin sol tarafta yerleştiğini vurgulayarak bunun tıbben oldukça nadir bir durum olduğunu söyledi. Başel, "Normalde bir hekimin hayatı boyunca görebileceği glomus tümörü hasta sayısı 2-3’tür. Biz bir hafta içinde aynı tarafta üç farklı hastayı ameliyat ettik. Gerçekten ilginç bir durum" ifadelerini kullandı.

 

Glomus tümörü çok ender görülür, tanı koymak zordur

Glomus tümörlerinin hekimler için bile tanı ve tedavi açısından zorluklar barındırdığını dile getiren Prof. Dr. Başel, şöyle konuştu:

"Glomus tümörü çok ender görüldüğü için birçok doktor pratikte karşılaşmaz. Kitaplarda okudukları bir hastalık ama gerçek hayatta pek görmezler. Bu nedenle bazı doktorlar ‘bekleyelim’, bazıları ‘biyopsi yapalım’ ya da ‘ışın tedavisi verelim’ diyebiliyor. Ancak bunların hiçbiri doğru yaklaşım değil."

 

Biyopsi ve ışın tedavisi riskli, doğru adres uzman merkezlerdir

Prof. Dr. Başel, bu tür vakalarda en doğru adımın deneyimli merkezlerde ameliyat edilmek olduğunu vurgulayarak, "Hastalara biyopsi yapılması çok yanlış. Çünkü bu tümörler çok kanar ve acil ameliyat gerekebilir. Aynı şekilde ışın tedavisi de doğru değil. Çünkü ışın tedavisi bazı hastalarda papiller kanser gelişimine neden olabiliyor. Ayrıca tedaviye rağmen büyüyen vakalar var, bu da büyük sıkıntı oluşturuyor" diye konuştu.

Glomus tümörlerinde zaman kaybının ciddi sonuçlar doğurabileceğini belirten Başel, erken müdahalenin önemine dikkat çekerek, "Beklemek hastaya hiçbir fayda sağlamıyor. Aksine tümör büyüdükçe komplikasyonlar artıyor. Bu nedenle tanı konulduğu anda en kısa sürede ameliyat edilmesi ve hastanın bu konuda deneyimli bir merkeze yönlendirilmesi en doğru yaklaşım olur" şeklinde konuştu.

 

Üç hastamız da iyileşme sürecinde

Prof. Dr. Halil Başel, ameliyatların başarıyla tamamlandığını belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Üç hastamızın da tümörleri sol tarafa yerleşmişti. Bugün birini taburcu ediyoruz, diğer iki hastamız uzaktan geldikleri için pazartesi günü taburcu olacaklar. Bu kadar nadir görülen hastalıklarda hızlı tanı ve doğru yönlendirme hayat kurtarıyor."

Şırnak’tan gelen Piruze Abi ile Kocaeli’nden gelen Nurçin Yiğit ve Firdevs Hacıismailoğlu ise hastane yönetimi ve Prof. Dr. Halil Başel’e emeklerinden dolayı teşekkür ettiler.

KAYNAK: İHA

Lokman Hekim içeriklerini sağlıkta güvenilir kaynağınız olarak seçin

Web sitesi içeriklerimiz Yayın Danışma Kurulu tarafından onaylanarak yayınlanmaktadır. Bu makale genel bilgilendirme amacı taşır ve tıbbi tavsiye yerine geçmez. Herhangi bir sağlık sorununda, uzman bir sağlık profesyoneline danışmanız önerilir.

Önceki
Lokman Hekim Sağlık Grubu, Çankaya Belediyesi’nde Kadın Hastalıkları Etkinliği Düzenledi
Sonraki
Lokman Hekim Sağlık Grubu’ndan Dünya İnme Günü’nde Farkındalık Semineri

Lokman Hekim Sağlık Grubu, çeyrek asrı aşkın tecrübesiyle Türkiye’nin güvenilir sağlık kapısı olmaya devam ediyor. Herkes için erişilebilir, kaliteli sağlık hizmeti misyonuyla çalışıyoruz.

Lokman Hekim Üniversitesi

Yatırımcı İlişkileri
  • Yatırımcı İlişkileri
  • Finansal Tablolar ve İstatistikler
  • Özel Durum Açıklamaları
  • Bilgi Toplumu Hizmetleri
Sağlık Rehberi
Fibromiyaljide Erken Tanı ve Doğru Tedavi Yaşam Kalitesini Artırıyor
Lokman Hekim Üniversitesi 2026 Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi
Yeni Nesil Tedavi Çalışmaları ALS ile Mücadelede Umut Vaat Ediyor
Dijital Bağımlılık Nedeniyle Tedavi Gören Çocuk Sayısı Artıyor
Erken Yaşta Madde Kullanımı Beyin Gelişimini Olumsuz Etkileyebilir
İletişim

Ankara / Türkiye

444 99 11
[email protected]
1. Hastane 2. Birim 3. Doktor 4. Bilgiler & Saat

Hangi hastaneden randevu almak istiyorsunuz?

Tıbbi birim seçiniz

Doktor seçiniz

Uygun Randevu Saatleri

© 2026 Lokman Hekim Sağlık Grubu. Tüm hakları saklıdır.

BKIW REKLAM

Öne Çıkan Aramalar: